Min första Korv...

Innan Korven flyttade in i magen så hade jag redan en liten korv. Världens finaste Asta. Asta är min lilla kisse som är ett helvete som jag straffats med ;) Hon är sådär lagom knäpp så att man ibland vill strypa henne men mest är hon sötast i världen. Hon är jätteliten fast att hon är 1,5 år o så är hon prickig på magen. Asta gillar att sova hela dagarna så att hon kan leva rövare och störa oss på natten. Kvitton är skitkul, även att krafsa på dörrar är kul. Nu är det dock så varmt så nu orkar hon ine göra så mycket. tack och lov.
Asta är en pratsam liten kisse och utan henne så vore det väldigt tomt.






Varmt som fan

Det är helt brutalt varmt i vår lägenhet. Det går liksom inte att få runt luften riktigt trots fläkt på högsta snurr. Får se hur det blir när vi fått upp mörkläggningsgardinen. Förhoppningsvis ska det hjälpa lite.

Igår va jag på Eriksdalsbadet. Satt i skuggan på en festivalstol och njöt. Hade sällskap av Katja och hennes söta flicka Wilma. Det va verkligen jätteskönt att få va ute och framförallt att få bada lite i pool. Hade tänkt göra samma sak idag men själv. Dock finns det inga brassestolar att finna nånstans. Var fasen får man tag i dem? På Åhléns hade bara jättestora, klumpiga stolar. Jag hade tänkt mig något lätt så jag hade klarat att bära den. Jag kirrade en bikini på rean och tänkte att jag säkert skulle hitta en stol och handduk nånstans. Ja handduk va väl inte så svårt men stolen vart ju ett problem. Så jag åkte hem och la mig på soffan. Sketatrist.
Men jag hann faktiskt med sushilunch med Tina på söder. Sprang även in i Linda, Mange och deras tillskott Tuva-Li. Galet sött barn det där.



Jag skulle behöva en checklista på saker som man behöver till Korven kommer. Både stora och småsaker. Sånt man inte tänker på och sånt som man bara glömmer bort. Jag ska gå in och beställa lite saker nu. Mamma kommer på tisdag och jag tänkte att hon skulle få hjälpa mig att fixa lite härhemma. Måla spjälsängen, sätta upp hyllor, fixa bebishörnan helt enkelt. Vill att det ska va klart innan semestern börjar.
Det här ska jag nog ta och beställa nu så jag har det gjort.



Sen blir det nog lite Harry Potter medans jag väntar på att min farling ska komma hem. Saknar honom även då han bara varit borta sen i går morse.
Hoppas alla haft en skön dag.

Kärlek
<3


Rutinkontroll & äventyr

Ännu ett besök hos barnmorskan avklarat. Korven mår fortfarande bra och det känns väldigt skönt. Mitt blodtryck har gått upp från 120/80 till 130/90. Det är fortfarande ingen fara men vi fortsätter att hålla noggrann koll så det är återbesök på fredag redan. Sammandragningarna håller fortfarande på men de har inte tvingat Korven att fixera sig så han guppar omkring som vanligt :)

Efter barnmorskebesöket ville jag åka o bada men då blev projektet att fixa en brassestol och ett parasol. Vi åkte bort till Kungens Kurva. Jag hittade ingen brassestol och inget parasol heller. Tror jag får kolla det på en mack el nåt. Däremot så hitta vi en massa annat kul som vi "behövde" :) t ex Guitarhero.. Tjiiihuuuuuv..
När Jerry fyllde år i december så fick han ett presentkort på Elgiganten av mig. Detta har nu spenderats på en Råsaftscentrifug och smörgåsgrill. Helt underbart :) Ska alldeles strax få pröva det första glaset med nypressad juice. (Som va helt fantastiskt god, persika, gröna äpplen och jordgubbar.)
Vi gick inom H&M en sväng för att hälsa på fina Lina. Så klart kom vi därifrån med lite kläder till Korven.
En snabb vända till Jysk vart det med för att fixa mörkläggningsgardin. 
Nu vankas det pannkakor till kvällsmat, sen blir det nog en vända med Guitarhero. Mina ben, fogar o rygg är döda efter vår lilla vända så det blir till att ta det lugnt.
I morgon måååååste jag få bada :)
Saknar Åhus här uppe.

Korvens nya kläder.



"Nödvändiga" ting





Vi längtar efter dig Korven <3

Kärlek


Jag har inget liv..

Suck och stön :( Strålande sol och varmt och skönt ute. Jag är inne. Klarar inte riktigt av att promenera alls numer. Sammandragningar kommer så fort jag börjar gå. Väldigt trist och jobbigt. Jag har varken körkort eller bil så det blir att hålla sig hemma. Man blir ju nästan helt galen. Men det är bara liiiiite kvar nu.
I helgen va vi först hos Jerrys ena bror i Rönninge. Soffhäng med Thaimat, mycket trevligt, gott och mysigt. Vi såg även The Other Guys med Will Farell och Mark Wahlberg. Helt ok. Man skrattade då och då :)



Söndagen spenderades i en solstol hos John Frida och Wilma. Peter, Serwa, André och Elina va också där. Killarna grillade hamburgare och vi hade en supermysig dag. Sitta stilla funkar bra för mig ;)






Jag har en väldigt fin bonusfamilj. Massa kärlek till dem <3 <3 <3


Midsommar & mys

Igår va det midsommarafton. Den blev inte alls som jag hade tänkt mig men inte sämre för det :) Jag skulle ju ha åkt upp till Hoverberg i Jämtland men pga vissa omständigheter så stannade jag hemma i Stockholm. Trion hade spelning i Sveg så min käresta va ju inte hemma heller. Först va det lugnt men sen började folk posta bilder och uppdateringar på facebook och då blev jag lite depp. Men så tog jag en trip ut till Kungsängen till Jess, Ricky o lilla Savannah. Det blev inget klassiskt midsommarfirande men jag hade sjukt kul ändå. Mycket skratt och sånt. Vi nörda lite med deras nördglasögon. Så midsommarafton vart ju kanonbra.

Jag, Korven & Jess


Ricky fick fint nytt hår för kvällen


I förrgår jag gick och Jerry på pensionärsdate. Vi gick ut för att äta halv sex på kvällen. Mest för att jag va galet hungrig då. Vi hamnade på Jimmys Steakhouse på Tjärhovsplan. Det va vi och ett annat sällskap :) Men det va inte mindre gott för det och det va ganska skönt att va själva. Efter maten så gick vi en lite promenad upp mot Mosebacke, ner mot Slussen och Gamla Stan där målet va att äta en glass. Jag fick en massa sammandragningar på vägen dit och det va inte så skönt. Jerry påpekade att barnmorskan sagt till mig att jag skulle hålla mig still medans jag menade på att jag vilat i flera dagar. Men som Jerry sa, det fungerar inte så att jag kan "bunkra" vila och sen gå långprommenad. Hursomhelst så tog vi oss till Gamla stan och åt vår glass. Sen åkte vi till Årsta och mötte upp Tove och Petra på L.A bar. Snackade med dem ett par timmar innan vi vände hemåt. Resten av kvällen bestod av filmtime i sängen och jag försökte bli kompis med mina sammandragningar. Vi blev aldrig kompisar och de fortsatte hela natten och hela dan igår. Idag känns det som det har lugnat sig lite.
Nu sitter jag och väntar på att min karl ska komma hem och sen bär det av till Rönninge till Jerrys bror Peter och hans Serwa :)

Bjuder på lite magbilder nedan.
Ha en underbar midsommardag <3

33+2
älskar att strecket på magen är helt skevt, lite som jag ;)



V. 34

Barnet:

Vikten är runt 2,2 kg. Foten är 6-7 cm.

Det finns 1 liter fostervatten i hinnsäcken. Barnet reagerar på mammas och pappas röster. Sugreflexen är tydlig, en del barn suger på tummen. Ögonens pupiller kan vidgas och dras samman. En del forskare menar att barnet redan nu har en förmåga att fokusera blicken. Det skiljer på ljus och mörker och uppfattar därmed dag och natt.

Mamman:

Glöm inte bäckenbotten

Nu är magen så stor att din navel kanske buktar ut i stället för in. En del kvinnor har fått en brun pigmentrand, linea nigra, mitt på magen från naveln och ner till blygdbenet. Den bleknar efter förlossningenoch försvinner i de flesta fall helt.


Härliga svenska sommar..

Det blev inga jordgubbar igår. Däremot blev det bio med filmen Super 8. Jag hade inga förväntningar, jag hade sett trailern och så och antar att jag förväntat mig en typ skräckfilm. Men isf va det en väldigt barnvänlig skärckfilm med starka Goonies (1985, SV. Döskallegänget) vibbar. Några ungar i trettonårsåldern bor i staden Lilian i Ohio, de håller på att spela in en film när de hamnar mitt i en tågolycka. Plötsligt invaderas staden av det amerikanska flygvapnet och mystiska saker börjar hända. Dum dum dum duuuuuuuum!!!!!!!!!!!
Helt ok film, snygg som fan men jag personligen tycker den löka ur lite i slutet. HUrsomhelst va det mysigt att komma iväg på bio lite och svulla popcorn.



Idag är det fantastiskt väder, eller? Regn, åska och blåst. Jippiiiiiii. Man vill verkligen gå ut. Suck och blä. Det är väl bra väder för mnig egentligen så att jag håller mig stilla. Men hålla sig stilla är väääääldigt tråkigt och jag får spring i benen.

I morgon är det midsommar men jag vet inte vad jag ska hitta på än. Jerry har spelning med trion i Sveg och tanken va att jag skulle ta mig vidare upp till Hoverberg i Jämtland men det verkar bli så meckigt så jag orkar nog inte göra så. Vet nämligen inte hur jag isf ska ta mig från Sveg till Hoverberg.
Jag tycker att midsommar är lite överskattat och behöver inte göra något speciellt ändå. Sen när Korven är lite större så blir ju midsommar en helt annan grej. Då ska det dansas runt midsommarstång och sånt där kul :)
Många traditioner som vaknar till liv när man får barn. Ser fram emot dem.

Hoppas alla får en kanonfin midsommar med massa god mat och mys.


32+6

Igår va vi på extra koll hos barnmorskan. Jag har mått dåligt ett par dagar och inte kunnat sätta fingret på vad det varit. Mina fingrar svullnade upp nåt brutalt i måndags, kunde knappt böja dem, huvudvärk som börjar bak i nacken och sprider sig upp på höger sida, magknip och illamående. Men det va ingen fara med varken mig eller Korven. Vi kollade äggvitan och blodtryck och än så länge av allt stabilt. Men BM vill att jag ska ha med mig mina förlossningspapper om jag lämnar Stockholm mer än en dag. Spännande.. Inte för att jag vill gå över men jag vill absolut inte att han ska komma för tidigt heller.
Med 49 dagar kvar till BF börjar det kännas verkligt att vi snart ska sitta med en liten bebis i famnen.
 Verkligt men samtidigt overkligt. Jag längtar massor.

Idag har jag sovit väldigt länge, känns som jag aldrig slutar att vara trött. Noll energi. Kan bero på att jag inte gör något om dagarna utan håller mig mest stilla. Vilket är order från BM. Men idag ska jag minsann åka och handla en massa jordgubbar och frossa (om jag orkar) :) Nom nom nom..
Hoppas ni får en fin dag.
Puss


The breakfast shizzle

Ett stort glas kall O´boy och äkta tunnbröd med messmör på. Damn.. Bästa frukosten.


Regn är ganska trist..

Så va helgen över igen. Inte för att det gör någon skillnad för mig eftersom jag är sjukskriven men ändå.
I går va det möhippa för min kära vän Elin Rost. Jag kunde dessvärre bara va med på kvällen eftersom jag är något begränsad i min rörlighet. Men Elin hade iaf haft en toppendag med bl a zombiesminkning, höghöjdsbana och thaimat på Nana Thai (Hornstull, väldigt god mat till extremt rimliga priser).

Elin som zombiebrud


Idag har det ju inte varit så himla kul väder. Jag blev rastlös så fort jag tittade ut. Och det visade sig att min karl inte skulle åka från Östersund förrän senare. "Någon" i bandet hade tydligen bestämt sig för att stagedivea på en efterfest igår och denna "någon" föll illa, armbågen ur led, akuten, morfin, hemfärd vid 16:30 ist :)
Jerry nöjde sig med att trilla ner för en trapp när han sömndrucket skulle på toa. Heja The Troubled Three..
Jag åkte ut på landet till min kära svåger och svägerska, John och Frida, och hängde där hela dan. Mycket skönt :) Deras hund Lola är världens coolaste och finaste, ska man ha en hund ska man ha Lola.

Lola chillar i soffan


Min kära vän Martina gav mig en present igår. En sk morotsklänning. En vintageklänning som hon köpte i New York. Den passar ju inte på långa vägar just nu men tanken är att jag ska ha den som en morot för att komma i form efter förlossningen. Den är så otroligt fin att jag vill komma i form så fort som möjligt så jag kan få ha den på mig. Tack fina Tina för klänningen. :)
Bilden nedan gör den inte rättvisa, den är så himla himla fin.



Hoppas alla haften kanonhelg, nu blir det sängen för mig o Korven.
Puss & Kram


Kärlek

Jag & Korven saknar pappa Jerry. Han är det finaste som finns.


Bilkö, IKEA & Palmyra

Igår va det en tur till IKEA som gällde. Jag, Marita (trummisens fru) och deras dotter Hannah tänkte att vi skulle ha en trevlig tur. Det tog 1,5h till IKEA, en biltur som normalt tar 15 min från Årsta.
Tydligen hade en lastbil vält över motorvägen vid södra länken och Essingeleden vilket skapade brutala köer. Vi prövade två alternativa vägar men båda gick tillslut över till köer. Den tredje vägen funkade tack o lov. Så efter mycket om och men så kom vi fram. Jag spenderade för en gångs skull inte alldeles för mkt pengar utan köpte bara det nödvändigaste till Korvens säng.
Vi drog även en vända till Babyland, tänkte jag skulle inhandla en babybilstol. Men varför köpa där när man kan köpa en exakt likadan på Blocket för mindre än halva priset.
Jag kom iaf därifrån med en sk cellular blanket, en filt som håller värmen när det är kallt men är sval när det är varmt. Märkligt men intressant :) Köpte även ett litet mjukdjur.
Marita va supersnäll och köpte tre bodys och två typ tygservietter. Tack :)

Sen drog vi hem till Årsta käkade Palmyramat och kollade på Cry Baby. Sjukt bra film för övrigt :)
Kommer ihåg i 6.an när vi kollade på den varenda rast. Killarna skulle skaffa bilar som Drapes och tjejerna skulle se ut som tjejerna.


Cellular Blanket & little bunny


Brio babybilstol


The Cry-Baby Clan


I <3 music

Har haft några underbara kvällar fyllda med musik. Tänker att det är väl lika bra att Korven får höra bra musik på en gång så han vet vad det handlar om härute :)
Dock är det inte lika kul att stå på konsert med jättemagen hubalon och kryckor. Man får stå och låta kroppen rycka lite rytmiskt så att det verkar som att man dansar. Sen när ryggen dör får man snällt sätta sig ner.
I onsdags va vi på Grönan och såg det helt fantastiska gypsybandet Gogol Bordello. Man kan bäst beskriva det som balkanpunk. Det låter lite konstigt men det är helt underbart och det är väldigt väldigt svårt att stå still.

Gogol Bordello







Igår såg jag inte mindre än tre band på Liffey i Gamla Stan. Min karl och hans band kör en liten turné tillsammans med bandet Rocket Overdrive. Igår va det Stockholm och i dag är det Rocket Overdrives hemstad Gävle som gäller och i morgon Östersund. Båda banden va sjukt ösiga igår och det va två mycket bra konserter. Så i helgen blir det iag gräsänkahelg för mig men det går så bra så. Hursomhelst, på Liffeys spelade även ett jazz/blues band som va otroligt coola. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad de hette, sjukt bra dock.

Jag hann även träffa mormor en sväng igår. Fika först sen fick hon följa med ut till Årsta och se lägenheten.

Mormor chillar i soffan


Jazz/bluesgubben


Jazz/bluesgubben & Anne


Anne & Alex


The Troubled Three


V 31+6 & rutinkontroll

Idag va det dags för rutinkontroll hos barnmorskan.
Världens bästa barnmorska har jag. Hon peppar och stöttar som bara den.
Idag såg allt bra ut med Korven. Han sparkade lite på barnmorskan när hon konstaterade att han fortfarande låg upp o ner. Hans hjärtljud lät bra så det verkar inte va något där att oroa sig för.
Jag hade däremot fått högre blodtryck och äggviteämen, det är normalt men vi ska ändå hålla extra koll så jag inte råkar ut för havandeskapsförgiftning. Det vill jag helst slippa.
Min sjukskrivning är nu förlängd till 19 juli då min foglossning absolut inte stabiliserats som man trodde. Tyvärr har den även nåt höfterna nu. Men det är ju bara 2 månader kvar och det är skönt att man kan se ett slut på det onda.
Så här go och rund är jag nu. Har samlat på mig en del vätska så jag är ngt svullen :)
Hoppas ni får en trevlig onsdagkväll.
Puss




Mitt allra första blogginlägg, någonsin.

Jag trodde aldrig att jag skulle skriva en blogg. Någonsin. Mest för att jag har funderat på vem i hela friden skulle va intresserad av mitt liv.
Men nu sitter jag här ändå och skriver.
Anledningen är väl mest att mina kära i Skåne ska kunna följa med vad som händer i mitt liv nu när det ska komma en liten Korv.
Men det kommer mycket vardagligt liv och annat smått och gott som händer runtomkring mig :)


Hursomhelst. Välkomna till min blogg :)

 


Korven?


RSS 2.0